30 Nisan 2017 Pazar

Minimal Ev Dekorasyonu

MİNİMAL EV DEKORASYONU
Minimal ev dekorasyonu için sizlere yeni fikirler hazırladım. Bilindiği gibi ev dekorasyonu için stil belirlemenin önemi tartışılmaz. Bunlar arasında modern, İskandinav, bohem, avangart gibi salon stillerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Eğer renklerle aranız iyi değilse, klasik modellerden de hoşlanmıyorsanız size tavsiyem minimalist stil olacaktır. Son derece sade aynı zamanda ışıltılı bir ev dekorasyonu için minimalist stil önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.
minimal salon dekorasyonu
minimal salon dekorasyonu

Koltuk Modelleri
Bilindik ve şaşalı salon dekorasyonundan sıkıldıysanız ve girdiğinizde içinizi ferahlatacak bir salon döşemek istiyorsanız işe koltuklardan başlamalısınız. Seçeceğiniz koltuk modelleri son derece modern ve sade bir çizgide tasarlanmış olmalıdır. Hatta kendinden kılıflı beyaz, krem ve pudra rengindeki koltukları tercih edebilirsiniz. Bu koltuk modelleri minimal stili yansıtan en önemli parçalardır. Genelde üçlü, ikili ve tekli olanları ayrı ayrı satın alınabiliyor. Salonunuzun büyüklüğüne göre hepsinden ya da sadece üçlü artı berjer; sadece üçlü ve ikili ile birlikte bir dekorasyon tercih edebilirsiniz. Takım hâlinde almak yerine kendi salon büyüklüğünüze ya da zevkinize göre gruplar oluşturabilirsiniz.
Sıra geldi bu koltukları nasıl dekore edeceğinize… Minimal ev dekorasyonu için kırlentler vazgeçilmez parçalardandır. Üstelik tek renkle yetinmenize gerek yok. Belli dönemlerde farklı yastık modellerini ve renklerini kullanabilirsiniz. Öncelikle genelde beyaz ağırlıklı olan salonunuzun kırlentlerini beyaz ve pudra karışık seçebilirsiniz. Arada değişiklik yaparak yeşil beyaz, kahve beyaz kırlentler kullanabilirsiniz.
Koltuk şalları minimalist salonunuzun diğer önemli bir parçalarıdır. Yaz ve kış ayları için farklı koltuk şallarını tercih edebilirsiniz. Kışın peluş ya da post kullanabilirsiniz.
Minimal Salonunuzu Muhteşem Peluş Halılarla Tamamlayın
Minimalist bir salon için peluş halılar salonunuza enerji katacaktır. Beyaz, pudra parlak ve kabarık tüylü bir halıyla salonunuzun havasını önemli ölçüde değiştirebilirsiniz. En çok karşılaşacağınız renkler ise beyaz, pudra ve açık kahvedir.
Son olarak perdeleriniz de koltuklarınızın bir derece daha koyusu, kahve, sarı gibi ama tek renk ve sade modellerden seçilmelidir.
minimal salon dekorasyonu
minimal salon dekorasyonu

Aksesuarlar Stilinizi Tamamlasın
Salonunuzun en gösterişli parçaları aksesuarlar olacaktır. Gereksiz ve kalabalık bir görüntü yerine şık parçalar seçebilirsiniz. Bunca seçenek arasında en önemli aksesuarlarınız mumlar olmalıdır. Büyük beyaz mumlar, beyaz ya da gri gümüş rengi mumluklar salonunuza ayrıcalıklı bir görünüm verecektir.
Seçtiğiniz vazo ve mumluklar birbiriyle uyumlu ve mümkünse takım olmalıdır. Bu stilin diğer önemli aksesuar seçeneği de aynalar. Salonunuzun çeşitli yerlerine dekoratif aynalar koyabilirsiniz.

Minimal ev dekorasyonu için genel salon stilinize uygun düşecek şekilde başka aksesuarlar da kullanabilirsiniz.
Ev dekorasyonu konusunda kendi çabalarınızla neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız buradan Kendin Yap Fikirleriyle Salonunuzu Yeniden Döşeyin makalemi okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder